lauantai 18. kesäkuuta 2016

Ensimmäiset kokemukset sähkösavustimesta

Jo viime kesäksi halusin hankkia meille sähköllä toimivan savustimen. Mies kuitenkin oli sitä mieltä ettei meillä sellaista tarvita ja laite jäi hankkimatta. Eilen kuitenkin kauppareissulla savustimet olivat tarjouksessa ja päätinkin napata yhden mukaani.



Päätimme sitten savustaa upouudessa laitteessa lohifileen ja kuinka herkullista siitä tulikaan!
Jopa mieheni ihmetteli, voiko tuollaisella laitteella saada näin herkullisen lopputuloksen. Savustaminen sähkösavustimella on todella helppoa, pistoke vain seinään, purut levylle ja savustettava tuote savustimeen. Jo puolen tunnin päästä edessämme oli herkullinen ateria uusine perunoineen ja savukaloineen.




Vinkkejä hyvistä savustusohjeista otetaan vastaan! Mitä kaikkea muuta kuin kalaa olette valmistaneet savustimessa?





Tällä kertaa jälkkärinä nautittiin mansikoita vaniljakastikkeen kera. Kovin ovat postaukset nyt ruokapainotteisia, koittakaa kestää!  Mukavaa viikonloppua!

17 kommenttia:

  1. Meillä oli vähän samanlaisia ennakkoluuloja aparaattia kohtaan, mutta ei annettaisi sitä kyllä enää pois. Ja sillä voi savustaa muutakin kuin kalaa, broileria ja kyljyksiä on kokeiltu. Nam! Ja savukalaa saa lämpimänä nyt aikas usein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että kalaa meilläkin tulee eniten savustettua!

      Poista
  2. Meillä on loimutin, siis tulipesä keskellä ja teline mihin kalalaudat saa kiinni siihen ympärille. On muuten hyvää! uutta savustinta olen pohtinut iän kaiken, mutta vielä ei ole tullut hankituksi, vaikka niillä tosiaan saa aivan jumalaista ruokaa, kuten tuossa kerroitkin. Meillä oli siis (sähkötön) savustin möksällä, mutta kun siellä talven lumet romautti terassin katoksen, siinä samalla meni savustinkin :P Kala on tietenkin sellainen tyypillisin savustettava, mutta kuten mustakissa tuossa jo kommentoi, niin muitakin lihoja voi savustaa ja hyvää tulee. Omia lemppareitani on kokonaiset katkaravut (hyvin nopea savustus ettei tule sitkeitä), kokonaiset valkosipulit (niistä tulee ihanan lötköjä ja maukkaita, voin kanssa..oi, oi, oi ;) ja ihan mehukkaat sipulit, jotka myöskin voi nauttia raikkaan voin ja sormisuolan kanssa. Olen kokeillut myös ohuita ruispeipäviipaleita, joista tulee sellaisia rapsakoita naposteltavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pikkunen aparaatti on kyllä mainio ja herkkuja syntyy helposti. Loimuttimella syntyy varmasti myös herkullista kalaruokaa.

      Poista
  3. Meillä on nyt jo kolmatta vuotta käytössä tuollainen savustin ja tosi hyvältä itsesavustettu kala maistuukin..:)

    VastaaPoista
  4. Oi että! Minäkin olen jo pitkään sähkösavustinta himoinnut. On niin ihania herkkuja Sinulle pöydässä siellä! Ainut asia, mikä on estänyt itselläni savustimen hommaamisen, on se että valtaosan ajasta se olisi kerrostalon parvekkeella sijoitettuna..eli kuinka paljon mahtanee tuo masiinaa savuttaa? Että voiko sitä edes kuvitella partsille hankkivansa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuosta ainakin savustuksen alkuvaiheessa lähti melkoinen savu, etten ihan parvekkeelle kyllä laittaisi. Meilläkin siirrettiin kauemmaksi pihalla, ettei savut tule sisätiloihin.

      Poista
  5. Tällä ihastellaan ruokakuvia, niitä ei ole koskaan liikaa ja ainahan voi napata hyviä ideoita itselleen! Ukkos sateista lauantai päivää sinne

    VastaaPoista
  6. Tuohan onkin kätevä ja niin herkullinen ateria, nam.

    VastaaPoista
  7. Juuri äsken herkuteltiin samanlaisella savustimella savustettua broileria ja hyvää oli. Viikko sitten savustui viljaporsaan ulkofile ja hyvää oli sekin :) Meillä on kalalle grillin päälle laitettava laatikko, ettei kalan maku tartu lihaan (siitäkin on nimittäin kokemusta ja täytyy sanoa, ettei oikein maistunut).

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommenteista Anja ja Apris. Saa nähdä mitä muuta keksin savustimeen työntää. Seuraavaksi kokeiluun pääsee ehkä vihannekset.

    VastaaPoista
  9. Meillä on tuo savustin kolmatta vuotta ja on ollut kyllä yksi parhaita ostoksia. Enimmäkseen savustamme kalaa: lohta, lahnaa, siikaa, mutta myös kesäkurpitsaa kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  10. Varmasti hyvää savustettu lohi!
    Ei haittaa ruokapostaukset. Kaikki postauksesi on mieluisia!😊
    Vanhemmillani on tuo sähköinen savustuspönttö. Ne on myös vaan lohta savustanut!
    Netistä varmaan löytyy erilaisia ohjeita savustukseen. Sinne vaan katselemaan.😄
    Ihanaa lauantai iltaa sinulle!

    VastaaPoista
  11. Savulohi on herkkuamme! Luin miehellenikin tekstisi jos vaikka innostuisi:)
    Mutta sitten luinkin tuon, että parvekkeelle ei olisi hyvä kun savuttaa... Joten haemme lohet edelleen Lohimestasta tai S-marketista:)
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  12. Näyttää kyllä tosi näppärältä vempaimelta. Luin otsikon muutamaan kertaan vahingossa väärin, "...sähkövatkaimesta" ja ihmettelin, että kylläpä näyttää savustimelta :D :D
    Meillä on vain "vanhanaikainen" savustuspönttö ulkona tulisijan päällä, aika usein sieltä kala kantautuu ruokapöytään, mutta minä en kyllä sillä osaa savustushommia tehdä - tuollaisesta salaa itsekin haaveilen.
    Kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  13. Meiltä löytyy myös kyseinen aparaatti ja se on ollut mieluinen. Uusimmassa K-kaupoissa jaettavassa K-ruoka lehdessä (se entinen Pirkka) olikin juuri useampia savustusohjeita. Kannattaa katsella. Kalaa enimmäkseen on tullut savustettua ja juurikin kokeilimme kanaa. Viime kesänä laitteen hankimme ja on ollut hyvä. Vielä pitäisi kokeilla kaikenlaista. Ehkä sitten taas lomalla :)

    VastaaPoista