tiistai 17. marraskuuta 2015

Marraskuinen Praha

Luvassa pieni matkapostaus Prahan reissultamme. Lähdimme matkaan perjantai aamuna ja perillä Prahassa olimme jo ennen puoltapäivää. Tämä kahden tunnin lentomatka oli yksi syy matkakohteen valinnassa. Pitkäksi viikonlopuksi kun reissuun lähtee, ei mielellään istu lentokoneessa monia tunteja. Ostimme heti lentokentältä kolmen päivän matkalipun julkisiin liikennevälineisiin. Lentokentältä pääsee kätevästi bussilla lähimmälle metroasemalle ja siitä sitten metrolla keskustaan. Metrolla liikkuminen oli tällä helppoa ja turvallista.






Vaikka kyse on miljoonakaupungista tuntui Praha kotoisalta pikkukaupungilta. Paljon kauniita vanhoja rakennuksia, mukulakivikatuja ja toriaukioita. Kolmeen päivään mahtui kiitettävästi käveltyjä kilometrejä. Lenkkarit olivatkin hyvä valinta tälle lomalle. Nähtyä tuli niin Kaarlensilta, Pyhän Vituksen katedraali kuin Tähtitieteellinen kellokin.



 
 
 
 




Paikallisista herkuista maisteltiin niin Käristemakkaraa, Gulassia kuin Tredelnikiä.



 

 


Hotellimme Kings Court sijaitsi hyvällä paikalla. Huone oli todella tilava ja siisti. Yöt saatiin nukkua häiriöittä ja hotellin aamupala oli todella runsas.



Tässä tämä pieni matkasepustus. Kiitos kaikille syntymäpäiväonnitteluita niin Instagarmissa kuin täällä  bloginkin puolella. Nyt sitä ollaan siirrytty viidenkympin puolelle, hui :) Illanjatkoja kaikille!


15 kommenttia:

  1. Meidän häämatkakohde oli Praha juuri lyhyen lennon takia. Praha vei palan sydäntäni ja sinne on suunnitelmissa matka ensi vuonna. Tai sitten ei. Halu matkustaa Prahaan on suuri, mutta matka arveluttaa. Lentomatka. Turistien paljous, koska ajankohta olisi heinäkuu. Ja paljon muuta. Voih, pakko kaivaa taas matkaoppaat ja haaveilla. Praha <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkuumilla en kyllä ehkä tuonne lähtisi. Syksyllä ja keväällä ei ole niin kuuma etteikö jaksaisi kävellä paljon. Paljon on todella nähtävää ja sen kokee parhaiten kävellen. Osa sydämestäni jäi myös tänne, ihana kaupunki! Uusia matkahaaveita on heti täälläkin, ne piristävät kummasti tässä harmaudessa.

      Poista
  2. Hienoja kuvia kauniista kaupungista! Onnittelut myös synttärisankarille :)

    VastaaPoista
  3. Tuonnehan pitäs päästä käymään, aivan ihana paikka ja varmasti katseltavaa.

    VastaaPoista
  4. Lämpimät onnittelut tasavuosista! Ihania kuvia Prahasta. Tuttuja kauniita maisemia... ja mikä hauskinta: pari viikkoa sitten sain Ifolorilta postia; Prahan valokuvakirjan. Oltiin siellä joulumarkkinoilla 2011, mutta vasta nyt sain kirjan tehtyä;) Kaunis kaupunki ja niin paljon kauniita yksityiskohtia taloissa ja katukuvassa muutenkin. Ehdottomasti paikka minne voisi mennä uudelleen.
    Lisää vaan kuvia, mukava ihastella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omista matkakuvistani aikomus olisi myös tehdä kuvakirja muistoksi.

      Poista
  5. Upeannäköistä ja varmasti ollut mukava reissu! :)

    VastaaPoista
  6. ♥Paljon onnea Anni! nuori olet vielä :) Praha on niin kaunis kaupunki ja tosiaankin kotoisen tuntuinen. Kaunis matkapostaus!

    VastaaPoista
  7. Niin kiva postaus. Minua kiinnostaisi Praha kovasti, en ole koskaan käynyt. Mieskin vain kerran ja oli silloin niin flunssainen, että ei oikein hirveästi jaksanut mitään. Tosi upealta näyttää ainakin noissa sinun kuvissasi paikka,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana paikka jota voi lämpimästi suositella!

      Poista
  8. Kauniita vanhoja rakennuksia ja paikallisia ruokia :-)

    VastaaPoista
  9. Tuttuja paikkoja kuvissasi. Olin itse Prahassa tyttären kanssa heinäkuussa, ja tykkäsin tosi paljon.Ajeltiin metrolla ja taksilla, mutta käveltiin myös tosi paljon joka päivä. Vähän meni shoppailuksi, mutta eipä sekään oikeastaan haitannut. Paljon jäi vielä nähtävää seuraavaan kertaan.Pari kangaskauppaa bongasin, mutta niissä en kuitenkaan käynyt.

    VastaaPoista