sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Sunnuntain kahvipöytään

Lapsemme saapuvat kumppaneineen tänään syömään. Mietinkin aamulla mitä makeaa tarjoaisin kahvin kanssa? Pakkasesta on kaikki muut marjat jo syöty, ainoastaan puolukoita on jäljellä. Päätinkin sitten tehdä puolukkapiiraan. Tiedän että nuoriso saattaa vierastaa puolukkaista piirakkaa, joten päätin lisätä siihen kaapista löytämäni valkosuklaalevyn rouhittuna.



Valkosuklaan tuoma lisämakeus happamassa piirakassa toimii mielestäni hyvin.
Tässä ohje valkosuklaa-puolukka piiraaseen
Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte;
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
2 rkl vanilijasokeria
Marjoja
100 g valkosuklaata

Ensin vatkataan huoneenlämpöinen margariini ja sokeri, lisätään vatkaten joukkoon muna ja yhteen sekoitetut jauhot. Taikina painellaan käsin piirakkavuokaan.
Sekoita sokerit kermaviilin joukkoon ja levitä pohjan päälle. Lisää marjat ja lopuksi rouhittu valkosuklaa. Paista piirasta 175 asteessa reilu puoli tuntia.



Nam! Tuoksuu ainakin todella hyvälle ja varmasti maistuukin :)

13 kommenttia:

  1. Hyvää oli, vaikka ennakkoluuloja puolukkaa kohtaan oliki :D

    VastaaPoista
  2. Nam!
    Varmasti hyvä yhdistelmä, puolukat ja valkosuklaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimi kyllä hyvin ja valkosuklaa taittoi juuri sopivasti puolikoiden happamuutta. Piirakka tuli syötyä kokonaan.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tällä piirakkaohjeella saa marjoja vaihtamalla erimakuista piirakkaa. Käytän miltei aina tätä helppoa ohjetta kun teen makeaa piirakkaa. Toimii myös omenapiirakan ohjeena.

      Poista
  4. Hmmm - valkosuklaa toi varmasti kvaa makeutta kirpakoihin puolukoihin. Herkulle näyttää :)

    VastaaPoista
  5. Onpas herkullinen yhdistelmä! Meillä ei kyllä suklaat "säily" kaapissa, joku suklaahiiri käy salaa varmaan napostelemassa ;)

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei meilläkään muu suklaa kaapissa säily kuin tämä leivontaan tarkoitettu valkoinen suklaa :)

      Poista
  6. Ooo.. kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista