lauantai 8. helmikuuta 2014

Väriä harmaaseen päivään

Viikonloppuisin on kiva kokeilla uusia ruokareseptejä. Tänään kokeiluun pääsivät reseptit Unelmien Talo & koti lehdestä. Värikäs porkkana-linssikeitto olikin kiva piristys tähän harmaan sumuiseen päivään.



Linssikeiton seuraksi tein liha-kasvis piirakkaa. Kyllä näillä eväillä nälkä lähti.



Porkkana-linssikeitto
500 g porkkanoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus öljyä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tl currya
7 dl kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa
suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota siinä porkkanat ja sipulit. Kuori ja raasta pieni pala inkivääriä ja lisää joukkoon.
Lisää kasvisliemi ja curry kattilaan. Huuhdo linssit ja lisää keittoon. Kypsennä aineksia n. 20 min. Lisää joukkoon kookosmaito ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Valmiin keiton koristelin raejuustolla ja silputulla persiljalla.





Liha-kasvispiirakka
1 pkt (500g) Valmista kaulittua lehtitaikinaa
täyte:
250g jauhelihaa
2 porkkanaa
150g kesäkurpitsaa
öljyä
2 valkosipulin kynttä
1rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 tl sinappia
Kananmuna voiteluun

Sulata taikina. Kuori porkkanat ja kesäkurpitsa. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon jauheliha ja raasteet.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne ja muut mausteet pannulle. Kypsennä.
Leikkaa taikinasta 2cm nauha koristelua varten. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä. Levitä täyte taikinalevyn keskelle ja nosta reunat ja päät täytteen päälle, saumakohta keskelle. Tiivistä saumat kostein käsin. Kiepsauta piirakka lastalla ylösalaisin, sauma jää alapuolelle.
Koristele piirakka taikinanauhalla. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Voitele piiras munalla ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 min.


Nyt mukavaa iltaa kaikille!

5 kommenttia:

  1. keväisen vihreä kattaus näyttää hienolta. tässähän itsekkin ihan innostuu kokeilemaan uusia reseptejä. ja tulppaanit tuovat kevättä. täällä espanjassa en ole nähnyt niitä, mutta ostin viikonlopuksi ihanan keltaisia neilikoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tekee mieli tehdä jotain uutta! Uudet reseptit yllättävät kyllä useinkin positiivisesti. tulppaanit ovat niin ihania kevään tuojia :)

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä :)
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Vihreä unikkoliina vie mieleni 1970-luvun opiskeluvuosiini, jolloin pikkuruisessa kämpässäni oli rullaverhot samasta kankaasta. Voi niitä aikoja!

    VastaaPoista
  4. Upeet keväiset värit sun kattauksessa. Pienellä vaivalla saa samalla myös silmänruokaa - arvostan :) Ja herkullisen tuntuinen myös menu :D

    VastaaPoista