lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusleipää

Leppoisaa Juhannusaattoa vietettiin eilen ystävien seurassa kotosalla. Kattaukseen pellavaliinan koristeeksi pääsi vanhasta lakanasta purettu reunapitsi. Toimii mielestäni hyvin kaitaliinana.

Juhannus 2 001

Juhannus 2 003

Ystäväni teki tuliaisiksi ihanaa Juhannusleipää. Leipä on todella herkullista ja mikä parasta sen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin ja lämmittää leivän sitten uunissa juuri ennen tarjoamista. Tässä ohje:

Voitele paahtoleivän molemmat puolet itsetehdyllä valkosipulivoilla. Tee näin koko paahtoleivälle. Silppua väleihin myös tuoreita yrttejä. Tähän leipään silputtiin reilusti tilliä, persiljaa ja ruohosipulia. Kokoa leipä takaisin kokonaiseksi ja kääri folioon. Lämmitä leipää uunissa 150 asteessa reilu tunti ja nauti.

Juhannus 2 016

Juhannusleivän lisäksi grillattiin ja syötiin myös ihanat salaattiannokset. Jälkkäriksi tetysti jäätelöä ja kotimaisia mansikoita. Aurinkoinen todella lämmin sää helli meitä ja mukavaa oli. Toivottavasti teilläkin on ollut mukava Juhannus!

Juhannus 2 013

Nyt täällä sataa vettä, mutta ulkona on ihanan lämmin. Mukavaa Juhannuspäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihana idea hyödyntää pitsi noin :)
    Hyvää Juhannuspäivää sinne myös ja kiitos ihanasta leipäohjeesta!

    VastaaPoista
  2. ♥ nam,mitä herkkua! ja aivan ihana kukka-asetelma! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista