tiistai 17. huhtikuuta 2012

Siman valmistusta!

Hei, kohta on Vappu! Meillä jo huolestuneesti kysellään, enkö tee ollenkaan simaa? No, eilen laitoin siman alulle. Meillä sima tehdään fariinisokeripussin  kyljessä olevan ohjeen mukaan sillä poikkeuksella, että laitan mukaan reilusti enemmän sitruunaa. Osan sitruunoista puristan mehuksi osan laitan viipaleina mukaan makua antamaan.

Yksi salaisuus hiilihappoisen siman aikaansaamiseksi ovat nämä kirppareilta vuosien varrella ostamani patenttikorkkiset olutpullot. Pulloissa on niin tiiviit korkit, että simasta tulee näissä todella hyvää.

Monesti olen päättänyt tehdä simaa pitkin kesää janojuomaksi. Aina se kuitenkin jää ja simaa tulee lopulta valmistettua vain muutama satsi näin Vapun aikoihin.
Mukavaa, vaikkakin sateista tiistaita!

1 kommentti:

  1. vihdoin! Tuun heti hakemaan pari pullollista ku alkaa olemaan valmiit.

    VastaaPoista