sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Huovutetut kotitossut

Tämän talven hitti on sukanneulojien keskuudessa ollut huopatossujen teko Joki-langasta. Pitihän minunkin niitä kokeilla. Perjantaina kokoonnuttiin Sukkaiskojen ompeluseuraan ja aloitin huopatöppösten teon. Ystävilläni oli toisenlaiset neuleprojektit vaiheessa.



Neulon yleensä ohuesta langasta kakkosen puikoilla. Tämä projekti seiskan puikoilla olikin aikamoinen elämys. Neuloin ystäväni opastamana lyhytvartiset sukat. Joka puikolla on kolmetoista silmukkaa. Tässä valmiit sukat ennen pesukoneeseen menoa.



Laitoin sukkien sisään muutaman siivousrätin ennen pesua. Pesin nämä 60 asteessa kirjopesuohjelmalla. Tälläiset pallerot pompsahti sitten pesukoneesta ulos.



Sitten vaan muovaamaan mieleisekseen märkiä töppösiä. Olen kuullut, että muovaus on työlästä hommaa. Omani kuitenkin muovautuivat melko helposti juuri sellaisiksi kun halusin.




Valmiisiin tossuihin tein vielä sydämen koristeeksi neulahuovutuksella.



Ihanat tossut ja todella nopeatekoiset. Luulenkin etteivät nämä jää ainokaisiksi tätä sorttia.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

21 kommenttia:

  1. ♥tosi ihanat! Mun tytär harrastaa samanmoista. Mukavaa pyhää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin vallan koukuttuu. Harmi kun Joki-lankoja ainakin täältä meidän kyliltä on vaikea saada.

      Poista
  2. Ihanat! Tarvitsisin uudet sisätossut, pitäisiköhän kokeilla :)
    Mukavaa lumista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisin tiennyt että näiden teko on niin helppoa, olisin kokeillut jo aiemmin.

      Poista
  3. Vautsi, kokeillahan tuota täytyisi :)
    Iloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa ja jos tossuista haluaa napakammat kannattaa tehdä kaksinkertaisesta langasta. Lankaa tossuihin meni muuten kaksi kerää. Yksi kumpaiseenkin tossuun.

      Poista
  4. Aivan ihanat tossut, itse en ole Joki langasta mitään tehnytkään. Tätä on heti pakko testailla. Kuinkahan pitkä sukka oli ennen huovuttamista. Kovin olen ohjetta yrittänyt googlettaa. Itsekin haluaisin tehdä nimenomaan varrettoman, pyöröneuleena tehden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En harmikseni mittaillut tossuja mutta se on aika hyvä mitta, kun lankkaa menee kerällinen yhteen tossuun. Jos tossuista tulee liian isot, ne voi huovuttaa toistamiseen ja saa pienemmät.

      Poista
  5. Joskus kyllä naurattaa nuo koneesta tulevat pallerot, mutta hienot tossut sie niistä sait muotoiltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin aina yllätys mitä sieltä koneesta ilmestyy kun huovuttaa. Sen olen kuitenkin oppinut että huovutettavan jutun sisään kannattaa laittaa jotain, muuten työ huopuu kiinni ja on työläs avattava.

      Poista
  6. Tuo kuulostaisi ihan minun tyyliseltä kutomisprojektilta :-) Täytynee poiketa Tapion kaupassa ja katsastaa joki- tarjonta. Kiitos jälleen vinkistä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveissa olisi löytää valkoista tai vaaleanharmaata Joki-lankaa ja tehdä niistä tuplalangalla hieman paksummat tossut. Voi olla ettei lankoja enää löydy, kun kaupoissa on jo uudet kevät langat.

      Poista
    2. Meillä Citymarket myy loppuja Joki-keriä 2,50e hintaan. Harmaata ja värillisiä löytyi. Nyt vain puikot heilumaan. Yhdet tein jo tästä blogitekstistä innostuneena.

      Poista
  7. Hassun näköiset "möykyt" sieltä pesukoneesta tuli!! Mutta lopputulos on todella hieno!
    Taidan joutua testaamaan, sen verran kivoilta näyttivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, kivaa hommaa tämä on!

      Poista
  8. Minunkin on pitänyt kokeilla tuollaisten tossujen tekoa, langatkin löytyy jo valmiina :) Tosi kivannäköiset nuo sinun tossut ja sydän sopii hienosti koristeeksi melkein mihin vaan - niin näihin tossuihinkin!:)

    VastaaPoista
  9. Onpas ihanat tossut ja juuri semmoiset, jotka on helppo työntää jalkaan. Hyvä tietää, että täältä löytyy ohje, jos joskus innostun kokeilemaan.

    VastaaPoista
  10. Voi miten hienot! Pitäisi itsekin saada aikaiseksi kokeilla :)

    VastaaPoista