Pitkän haudutuksen vaativa lihapata on kelpoa viikonloppuruokaa. Eilen kokeilin Kodin kuvalehdessä ollutta lihapadan ohjetta. Suluissa muutokset joita itse reseptiin tein.
1 1/2 kg naudan sisäpaistia
voita ruskistamiseen ( itse käytin oliiviöljyä)
suolaa ja mustapippuria
1 litra vettä
2 tlk tomaattimurskaa (laitoin vain yhden)
3 lihaliemikuutiota
300 g porkkanaa ( laiton 3 kpl)
300 g keltajuurta (laiton 3 kpl)
300g naurista (laitoin 2 kpl)
2 sipulia
loraus siirappia
2-3 rkl yrttimausteita
1 prk Creme Bonjour sipulisekoitus ruuanlaittofraichea
Puhdista liha kalvoista ja leikkaa suikaleiksi. Ruskista pannussa pienissä erissä. Laita ruskistetut lihat pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää vesi ja murennetut liemikuutiot sekä tomaattimurska pataan viimeisen lihaerän jälkeen. Laita kansi päälle ja kypsennä ruokaa uunissa 175 asteessa sen aikaa, että saat käsiteltyä kasvikset.
Kuori ja paloittele kasvikset. Kuullota ne pannulla ja lisää pataan.
Lisää siirappi ja yrttimausteet. Jatka kypsennystä tunti. Tunnin kuluttua lisää ruuanlaittofraiche ja kypsennä vielä ainakin 1 1/2 tuntia. Pata saa hautua uunissa pitkään. Liha saa olla niin kypsää että melkein hajoaa itsestään.
Itse suurustin liemen loppuvaiheessa vehnäjauhoilla ja sinapilla, jotka olin sekoittanut pieneen ruokakermatilkkaan. Valmiin pataruuan päälle silppusin reilusti persiljaa.
Lihapata maistui todella herkulliselta keitetyn tumman riisin kanssa.
Nyt mukavaa maanantaita kaikille!
Näyttääpä hyvältä ja helpolta, kuten pataruoat yleensä. Ja riittoisalta. Täytyypä kokeilla.
VastaaPoistaKuulostaa herkulliseta ja näyttää! Kylmien päivien kaveri on aivan ehdottomasti pataruoat!
VastaaPoista♥Näyttääpä hyvältä!
VastaaPoistatuota täyttyy kokeilla.Täältä espanjasta en ole ainakaan vielä löytänyt vastaavaa tuotetta creme bonjourlle. On tottunut käyttämään suomessa ja tuntuu , että sitä tarvitsisi moniin ruokiin...
VastaaPoistaIhana talvipäivän uuniruoka!
VastaaPoistaMun tuli nälkä... :)
Mukavaa pian koittavaa viikonloppua!